Nikola Jurkovic
Nikola Jurkovic
Nikola Jurkovic
Nikola Jurkovic
Nikola Jurkovic
Nikola Jurkovic

Obituary of Nikola Jurkovic

JURKOVIC, Nikola

6. prosinca 1940– Bosanska Dubica, Croatia

6. prosinca 2021- Calgary, Alberta

 

Dragi Prijatelji, u dubokoj boli nas je dana 6-tog Prosinca, 2021 u 81-oj godini života napustio naš dragi otac i suprug Nikola Jurković. Nakon duge bolesti, preminuo je u miru.

 

Nikola se rodio u Bosanskoj Dubici kao jedan od sedmoro djece. Otac mu je nestao mlad na početku Drugog Svjetskog Rata. Majku je izgubio rano sa samo sedam godina. Kao mladić otišao je u Pariz i upisao filozofski fakultet.

 

Nakon toga je odselio u Calgary, Canada gdje je živio njegov brat Marko. Volio je igrati šah, šaliti se i uživati s prijateljima.

Iza njega su ostale supruga Julijana, kćeri Marijana, Višnja i Suzana te unuci Ivan i Vesna, i sestre Dragica i Mara.

Počivaj u miru Božjem.

 

Sprovod će se održati u Hrvatskoj katoličkoj crkvi Gospe od Marije Bistrice (14680 Deer Ridge Dr SE, Calgary, AB) u subotu, 11. prosinca 2021. s početkom u 14:00 sati. Od sudionika će se tražiti da dostave valjanu državnu identifikaciju (s imenom i datumom rođenja) I potvrde jedno od sljedećeg: (A) Pokrajinska evidencija o cjepivu s QR kodom (papirnatom ili digitalnom); ILI (B) negativan COVID test (unutar 72 sata); ili (C) valjano medicinsko izuzeće (potpisano pismo); ILI (D) mlađi od 12 godina. Ovdje se također mogu podijeliti i pogledati sućuti, uspomene i fotografije.

 

U živu uspomenu na Nikolu Jurkovića, McInnis & Holloway Funeral Homes, Eastside, 5388 Memorial Drive NE, Calgary, AB T2A 3V9, Tel.: 403-248-8585, posadit će drvo u Ann & Sandy Cross Conservation Area.

 

 

 


Share Your Memory of
Nikola